Actief leren leren

De meest voorkomende opmerkingen van leerlingen bij lagere cijfers dan verwacht zijn dat de toets vragen helemaal niet leken op wat in de lessen behandeld is. Redde je het voorheen met doorlezen en begrippen stampen, nu wordt er ineens veel meer van je verwacht maar ook gevraagd. Het kunnen toepassen, inzicht hebben en begrijpen van de lesstof is een vereiste in de bovenbouw.

Daarnaast speelt motivatie een grote rol in het halen van goede leerresultaten. Hoe kun je zelf invloed uitoefenen op vakken die je lastig vindt of om überhaupt met school bezig te gaan als je er geen zin in hebt? Waar heb je wel en waar je heb je geen invloed op? Door middel van zelfreflectie gaan we kijken hoe jij je doelen kunt halen door het maken van een persoonlijk leerplan op basis van jouw kwaliteiten en vaardigheden.

Maar we gaan niet alleen naar je leerhouding kijken, ook naar je leergedrag. Hoe leer je nu het beste? Hoe maak je aantekeningen? Hoe maak je een goede samenvatting? Ook gaan we met Cornell schema`s, mindmappen, tekstschema`s en andere leertechnieken aan de slag. Bekijken we wat voor soort vragen er op toetsen komen en wat je kan leren van gemaakte toetsen voor de volgende keer. Ook het plannen van een toetsweek komt ruimschoots aan bod, zodat je goed voorbereid bent.

Praktische info

Je betaalt € 295 voor de training. Hiervoor krijg je 6 trainingen van 1 uur en een lesboek, werkboek en cursusmateriaal.